Už tento víkend sa odohrá v nemeckom Straubingu finálový turnaj tohtosezónnej edície Ligy majstrov za účasti 4 najlepších družstiev v mužskej ako aj v ženskej kategórií, na ktorom sa predstavia aj kolkári slovenského majstra ŽP Šport Podbrezová.
Okrem nášho mužstva sa turnaja zúčastnia aj kolkári maďarského Szegedu, s ktorými odohrá Podbrezová svoj semifinálový súboj, ďalej nemecký majster a víťaz posledného Svetového pohára SKV Rot-Weiss Zerbst, ktorý vyzve srbského šampióna KK Beograd.
V ženskej súťaži sa predstavia hlavné favoritky, ktorými sú KK Celje zo Slovinska a Victoria Bamberg z Nemecka, pričom túto dvojicu doplní srbský klub Pionir Subotica a chorvátsky KK Mlaka Rijeka.
V súboji Podbrezovej a Szegedu pôjde o súboj šampiónov z posledných 4 ročníkov tejto súťaže. V rokoch 2011 a 2012 ovládla túto súťaž Podbrezová, kým v rokoch 2013 a 2014 práve Szeged. Kádre oboch tímov zastupuje niekoľko majstrov sveta. Hráči ako Vilmoš Zavarko, Ivan Čech, Daniel Tepša v drese Podbrezovej resp. Levente Kakuk, Norbert Kiss, Robert Ernješi, Tibor Szél, Lászlo Karsai alebo Zsombor Zapletán v drese Szegedu, ktorí už dlhodobo dosahujú vysokú úroveň na klubových i reprezentačných významných akciách ako MS, Sv. poháre alebo práve Liga Majstrov. Všetci hráči oboch klubov su reprezentantmi či už Slovenska, Maďarska alebo Srbska.
Podbrezová sa do finálového turnaja prebojovala po zhodných víťazstvách najprv 6:2 proti českému tímu SKK Rokycany v prvom kole, kým v druhom vyradili rakúského majstra BSV Voith St. Polten po výsledkoch 5:3.
Szeged narazil v prvom kole na chorvátsky KK Medveščak Zagreb, ktorého porazili 7:1, resp. 6:2. V druhom kole vyradili chorvátskeho šampióna KK Zaprešić, po víťazstvách 6:2 a 5:3.
Zápas začína v sobotu o 13-tej hodine. Podbrezovskí kolkári sa budú môcť spoľahnúť na podporu svojich fanúšikov, ktorých vyše 30 vycestuje do Nemecka v piatok v noci.
Finálový zápas a zápas o 3.miesto sa odohrajú v nedeľu o 11:30 ,resp. 15:00.

Výsledky Podbrezovej v tomto ročníku: http://www.zpkolky.sk/sport/zpkolky.nsf/page/Liga_Majstrov


ŽP Šport Podbrezová


Szegedi TE


SKV Rot-Weiss Zerbst


KK Beograd


6-dráha v Straubingu

(mk)

dizajnovy prvok