Svetový pohár 2014 Hard/Koblach(AUT)

Plagát k podujatiu

Svetový pohár na rok 2014 sa koná v rakúskych mestách Hard a Koblach v západnej časti krajiny pri hraniciach zo Švajčiarskom, Nemeckom a Lichtenštajnskom; čo je približne 950km a 10hodín cesty z Podbrezovej.
Trasa z Podbrezovej do Hardu

Turnaj začína v utorok 30.septembra akreditáciou mužstiev. V stredu 1.októbra sú na programe kontroly dráh, technická porada a otvárací ceremoniál; o 12:30 začína kvalifikácia mužskej súťaže. Koniec kvalifikácie je na programe vo štvrtok 2.októbra v popoludňajších hodinách. Kvalifikácia mužskej súťaže sa odohrá v meste Hard, na 8-dráhovej kolkárni od výrobcu Vollmer; použité kolky budú Syndur Top a gule Aramith. Mesto Hard má 12000 obyvateľov, rozlohu 18km²,nachádza sa z južnej strany Boden See. Zaujímavosťami mesta sú napríklad neorománska bazilika v blízkosti Bodamského jazera postavená v roku 1684; Múzeum textilu z roku 1794, alebo prírodné biotopy v delte rieky Rýn.
Kolkáreň Hard

Semifinálové a finálové súboje ktoré sa odohrajú v piatok a sobotu (3.-4.októbra), v meste Koblach na 6-dráhovej kolkárni značky Funk, kde sa kolkáreň sa nachádza asi 100metrov od hraníc zo Švajčiarskom. Súťaž bude prebiehať na kolky značky Funk Diamant a hrať sa bude s guľami Aramith. Koblach je obec so 4337 obyvateľmi a rozlohou 10,24km². Zaujímavosťou obce je, že má hranicu až zo 6 obcami v okolí. Po 2.svetovej vojne bola obec v okupačnej zóne Francúzska v Rakúsku.
Kolkáreň Koblach

Turnaja sa zúčastnia majstri jednotlivých krajín, v mužskej časti zo 14 krajín. Obhajcom titulu z roku 2013 zo srbského Apatinu je nemecký majster SKV Rot-Weiss Zerbst ktorý vo finále porazil náš tým ŽP Šport Podbrezová, ktorý tak obsadil druhé miesto.Tretí skončil chorvátsky KK Zaprešić pred KK Beograd. V mužskej kategórií budú najväčšími favoritmi na medailové umiestnenia tieto kluby: Szegedi TE (HUN), Rot-Weiss Zerbst (GER), ŽP Šport Podbrezová (SVK), KK Zaprešić (CRO), KK Beograd (SRB), BSV Voith St.Polten (AUT). V ženskej kategórií to budú Victoria Bamberg (GER) a KK Lanteks Celje (SLO).

V Harde bude hlavným rozhodcom Stefan Pobitzer (ITA), pomocným hlavným Aldo Comincioli (ITA), a ďalšími Stefan Kaltenhauser a Markus Mair (obaj ITA).

V Koblachu bude hlavným rozhodcom Gustav Klammer (AUT), pomocným hlavným Reinhold Below (GER) a Franz Adam (AUT), a daľšími Gordana Grubic (SLO) a Michael Dennig (GER).

Vyhlásenie výsledkov, dekorovanie víťazov a záverečný ceremoniál je na programe v sobotu 4.10.2014 o 16:30 na kolkárni Koblach.

Konečné poradie kvalfikácie---TU
Poradie družstiev--TU

dizajnovy prvok