V sobotu 30. januára odohrali kolkári podbrezovského ŽP Športu prvý zápas II.kola Ligy majstrov. Ich súperom bolo ťažko odhadnuteľné družstvo z rumunského Cluju. Rumunskí kolkári patrili vždy k nepríjemným súperom, preto sa očakával vyrovnaný súboj.
Podbrezová zmiatla svojho súpera už pri nasadení hráčov na zápas, čo sa v konečnom dôsledku ukázal ako dobrý ťah, kedže rumuni na to nasadili dosť prekvapujúcu zostavu, ktorá, ako sa neskôr ukázalo, vyhovovala našim kolkárom.
V prvej runde nastúpila trojica Vadovič, Zavarko a Tomka. Najťažsiu "prácu" mal Milan Tomka, keď jeho súper Manea Manel začal svoj zápas nadpriemerne, po dráhe 183. Ani to však nášho hráča nerozhodilo a po koncentrovanej hre súpera porazil tesne, ale zaslúžene o 5 kolkov, 636:631.
Vilmoš Zavarko predviedol opäť svoje galapredstavenie, keď jeho výkon sa zastavil až na hranici 718 kolov. Súper Figlea tak odchádzal z dráhy so 140 kolovou nádielkou. Zavarkove najhoršie plné boli 110, čo nepotrebuje ďalší komentár.
Bystrík Vadovič nastúpil proti talentovanému Rohotinovi. Vadovič výkonom 652 nedovolil svojmu súperovi pomyslieť na zisk bodu, kedže od začiatku mal výbornou hrou navrch náš hráč.
Stav 3:0 bol výborným základom na úspech v tomto zápase.

Vilmoš Zavarko opäť "úradoval". Výkon 718 je fantastický.

V druehj runde nastúpili Pašiak, Tepša a Kuna. Pašiak (613) mal za súpera majstra sveta z roku 2012 Mihalciouioa (619). Závery prvých 3 dráh patrili Pašiakovi, preto o bode pre Podbrezovú bolo rozhodnuté v najkratšom možnom čase. Na poslednej síce rumunský hráč zabral na na celkové číslo zvíťazil, avšak na výsledok duelu to nemalo už absolútne žiadny vplyv. Tepša výkonom 639 bez problémov zdolal Sabaua (580), keď rozhodnuté bola taktiež už po troch dráhach. Erik Kuna (620) zvádzal boj o víťazstvo s Merzom (585). Po troch vyrovnaných dráhach, na poslednej ukázal, že bod neplánuje pustiť a zvíťazil na nej o 32 kolkov.
Od súpera z Rumunska sa čakal väčší tlak pri súbojoch aj celkové číslo, čo mu však výborne pripravené družstvo z Podbrezovej vôbec nedovolilo. Podbrezovskí kolkári pôsobili v súbojoch pokojne a koncentrovane, čo pri nervozite Rumunov prinieslo taký skvelý štart do dvojzápasu, akým je toto víťazstvo.
Podbrezová tak zdolala rumunský celok Cluj v prvom zápase najlepším možným spôsobom 8:0 ! a v odvete ,ktorá sa odohrá 20.2. v Hunedoare, tak stačí na potvrdenie postupu do finále LM získať 1 setový bod.
Veľká vďaka patrí aj fanúšikom, ktorí opäť vytvorili pre našich kolkárov výborné prostredie na ich kolkárni Domu športu.
Tréner ŽP Šporu Podbrezová povedal k zápasu toľko: " Som veľmi spokojný a štastný ako sme tento zápas odohrali. Po veľmi dlhej dobe sa nám podarilo poraziť súpera na domácej kolkárni rozdielom 8:0. Od Rumunov som v tomto zápase očakával viacej, ale naša sila a meno im to v tomto zápase nedovolilo. Čaká nás však ešte odveta v Rumunsku, viacej môžem povedať až po nej."


Reportáž z TV Hronka:


(mk)

dizajnovy prvok